Blogosfera

Nowy rozdział

Data dodania: 2016-04-17 21:59

Nowy rozdział

Przed czterema laty, kiedy zostałem przewodniczącym SLD we Wrocławiu, zapowiedziałem że będę przewodniczył wrocławskiej organizacji jedną kadencję. I słowa dotrzymałem. Na Zjeździe Miejskim SLD zaproponowałem na mojego następcę Bartka Ciążyńskiego. Bartek jest młodym prawnikiem i prezentuje nowe pokolenie lewicy. Czas na zmiany i pokazanie nowych twarzy. Choć moim zdaniem nie wiek, ale chęci i nadążanie za współczesnością, a nawet jej wyprzedzanie, decydują o przydatności do życia w polityce, to jednak SLD potrzebuje świeżego spojrzenia.
Wybrana Rada Miejska, to także w większości ludzie młodzi. Cieszę się, że dochowałem się młodszych następców, bo to w SLD nie jest łatwą sprawą. Zostałem wybrany członkiem władz miejskich i Dolnośląskich. Będę mógł trochę z oddali od życia organizacyjnego udzielać się polityczne, na innym poziomie.
Nie składam broni, bo jak głosi limeryk na mój temat : „Na Czesia Cyrula, tylko rewolwerowa kula”. Idąc tym tropem myślenia, będę czynił swoje, bo jeszcze tyle jest do zrobienia, jeszcze tyle kampanii przede mną –oby lepszych od tych minionych. Jeszcze tyle innych niespodzianek niesie życie. Niedawno znajomy lekarz, po obejrzeniu moich wyników badań, powiedział: design masz już trochę podniszczony, ale w środku, to wszystko ci pracuje jak w szwajcarskim werku. Na temat głowy się nie wypowiadał, bo wyniki krwi nie nic nie mówiły o stanie mojego umysłu. Mi się wydaje, że jest nieźle, więc dobre zmiany jeszcze przede mną.
Czesław Cyrul

Zobacz profil polityka: Czesław Cyrul